Le Martinet 2018
Le Martinet locatie paardrijden groepen accomodatie data 2019 omgeving prijzen 2019 reserveren de reis foto's

DE PAARDEN
Onze paarden zijn allemaal in de streek gefokt. Ze zijn sterk, terreinzeker, zeer betrouwbaar, hebben een uitstekende conditie en een vriendelijk karakter. Het plezier van omgaan met paarden is niet alleen het rijden, maar ook het contact met je paard. Tijdens je verblijf help je daarom ook mee met de verzorging: uit de wei halen, poetsen, wassen, hoefverzorging, enz. Heb je hier weinig ervaring mee, dan geven wij natuurlijk de nodige hulp en aanwijzingen. Er wordt heel ontspannen gereden in Franse westernstijl, met lange teugels in één hand. Iedereen krijgt in het begin uitleg over deze rijstijl, die je vanaf de eerste rit als veilig en geriefelijk zult ervaren, zodat paard en ruiter optimaal kunnen genieten van de tochten.

DE ARRANGEMENTEN
Aan rijervaring vragen wij dat je de drie gangen beheerst, zelfstandig kunt op- en afstijgen en een paard aan de hand kunt leiden (vooral belangrijk voor de dag- en trektochten). Maximaal gewicht van de ruiter: 85 kilo. De minimumleeftijd voor deelname aan een ruiterkamp is 10 jaar, voor een combinatie- en trekkersweek 12 jaar. Er kan, in overleg, een uitzondering worden gemaakt wanneer het kind door een ouder/verzorger wordt begeleid. Voor minderjarigen moeten de ouders/verzorgers schriftelijk verklaren dat zij de verantwoording dragen voor de deelname van hun kind aan de ruitervakantie.

RUITERKAMP
(maximaal 4 deelnemers per groep, twee groepen per dag mogelijk)

Tijdens een ruiterkamp is er keuze uit ritten van 1,5 of 2,5 uur per dag. Iedere dag maken we een andere schitterende tocht. Het tempo wordt aangepast aan het niveau en de wensen van de groep. Ruiterpaden kennen we hier niet zodat wij ongestoord door de wilde natuur kunnen rijden. Als de ervaring van de ruiters het toelaat kunnen we een middag met de paarden naar de rivier. De ruiterkampen zijn bij uitstek geschikt voor mensen die naast het rijden nog iets anders willen doen, zoals zwemmen, wandelen of fietsen.

COMBINATIEWEEK EN TREKKERSWEEK
(maximaal 4 deelnemers per week)

Een combinatieweek bestaat uit twee halve dagtochten, twee dagtochten en een tweedaagse trektocht.
De uitgebreide maaltijden worden op locatie gebruikt, dat wil zeggen de ene keer op Le Martinet, de andere keer onderweg, afhankelijk van het dagprogramma. Je rijdt iedere dag weer een andere route, zodat je de afwisselende landschappen van de streek in al hun schoonheid leert kennen. In de zomer wordt er tijdens de trektochten overnacht in tenten in het bos, vlakbij de Cèze, zodat je na het rijden lekker kunt afkoelen in de rivier. Op hetzelfde terrein staat een romantisch houten châlet waarin we buiten het seizoen overnachten. Ook als we in de tent overnachten kunnen we gebruik maken van de douche- en toiletgelegenheid van het châlet. Voor bagagevervoer wordt gezorgd.

Dagenlang rijden, ver weg van alles, dat is voor avontuurlijke ruiters het absolute einde. Voor hen zijn er de trekkersweken: drie volle dagen rijden, met overnachting op Le Martinet, en drie dagen trekken.
Hoe ziet een dag- of trektocht eruit? Na het ontbijt help je met poetsen en zadelen van de paarden. Er gaan zadeltassen mee en iedereen heeft zijn eigen veldfles. Vaak stoppen we na 1,5 uur rijden voor "een tweede ontbijt" voor ruiter en paard. Tussen de middag nemen we uitgebreid de tijd om te lunchen en kunnen de paarden en wij uitrusten. Bij aankomst op onze overnachtingsplek verzorgen we eerst de paarden, daarna is het tijd om te relaxen onder het genot van een hapje en een drankje.

Bij de trekkersweek rijd je gemiddeld vijf uur per dag. We kunnen eventueel een dagdeel doorbrengen met de paarden aan de rivier.

PROGRAMMA OP MAAT
In overleg met ons kan je zelf een programma samenstellen. Je kunt uitgaan van één van de hierboven genoemde arrangementen, of bijvoorbeeld een rustdag inlassen, langer of korter blijven, meer of minder rijden dan voorgesteld bij de vaste arrangementen. Wil je een geplande week van het zomerprogramma wijzigen, dan is dat, na overleg , eventueel mogelijk. Je kunt ook alleen volpension boeken en als er plaats is, ter plekke bepalen of en hoe vaak je wilt rijden. Bedenk wel dat je korting krijgt, wanneer je vooraf het rijden bespreekt. Er is geen minimum aantal deelnemers, de weken gaan altijd door: ook als je alleen komt of met z'n tweeën is het mogelijk om je eigen programma te bepalen.